7 Haziran 2022 Salı

Balıkesir’e Elçilerden Konsoloslardan İlgi-Yılmaz Parlar Haberi

AVRUPAPOST GAZETE <![endif]--> AVRUPAPOST GAZETE

 


Balıkesir’e Elçilerden Konsoloslardan İlgi

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali

Gastronomi Diplomasi dahil, ilişkileri, ticaret ve turizm hareketlerini güçlendirmesinde önemli rol oynar. 

Gastronomi Ülkelerin sahip oldukları mutfak kültürleri aracılığıyla, kültürlerarası etkileşim sağlıyarak ve böylece olumlu ülke imajı yaratmayı ve ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçlar. 



Uluslararası Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Fulya Sağlık her zaman Elçilerin, Konsolosların  eşlerine zaman zaman Büyük şefler ile zaman zaman kişisel Türk Mutfağı tanıtmaya kendini adamış bir kişi. Başkan Fulya Sağlık  Pek çok Turizm fuara Elçileri Konsolosları bilinçli bir organizasyonla katılımlarını sağlıyarak büyül ölçüde iş hacmi yaratan bir turizm gönüllüsü adeta Turizm elçimiz.

Balıkesir Uluslarrası Kahvaltı Festivalinede; İsviçre Büyükelçisi Mr.Jean-Daniel Ruch ve Eşi Mrs. Marie Girod Ruch, Malta Büyükelçisi Dr.Theresa Cutajar, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Eşi Mrs Rina Okumura Vaivara, Moğolistan Büyükelçisi Munkhbayar Gombosuren ve Eşi Mrs.Uyanga Ganboid, Arnavutluk Büyükelçisi Kastriot ROBO ve Eşi Mrs.Teuta Robo, Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Bosna Hersek Müsteşar Mrs.Dragana Andelic ve Eşi Mr.Branislav Andelic, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde ve Eşi Josine Vonhoff,gibi isimlerin katılımını sağlıyarak gerek Balıkesir mutfağını, Gastronomisini gerekse Turizmini mükemmel şekilde tanıtdı. Yabancı medyada haberlerin çıkmasına rol oynadı. 



Ülkeler içinde turizmin yoğun gelişimi, ulusal ekonomileri önemli ölçüde etkileyebilir. Turizmin gelişimi, farklı küresel eğilimlerin ilerlemesine bağlıdır ve gastronomiye odaklanma bu eğilimlerden biri olarak değer olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu noktadan hareketle gastronomi, ekonomik sektör olarak turizmin genel gelişimini etkilemek için etkin bir şekilde kullanılabilecek turizm alanının özel bir bölümü olarak belirleyicidir.

Turizm ve tüketim, turistlerin gıda tatları ile belirli yerler arasındaki güçlü ilişkilere ve bağlantılara dayanır.

Bu nedenle tur operatörleri, bölgesel lezzet ve tatların yanı sıra kültürler ve yerlerle olan ilişkileri teşvik etmek için gastronomiye odaklanmalıdır.

Sonuç olarak, ünlü mutfakların menşei olduğu ülkelerde bulunan restoranlar, turistlerin uğrak yeri haline gelebilmektedir.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder